Landhuis


Uw eigen landhuis

Nieuw Bellinkhof streeft naar moderne landhuizen die in uitstraling verwant zijn aan elkaar. Het landgoedplan geeft de ingrediënten. U kunt daar naar eigen inzicht uw landhuis mee vormgeven. De afbeeldingen op deze website zijn bedoeld om de onderlinge verwantschap en de ingrediënten te laten zien. De vorm, de inhoud en de indeling bepaalt u volledig zelf. Ook de keuze van een architect is aan u. Omdat we naar verwantschap tussen de landhuizen streven, hebben we architect Wim Maas in eerste instantie gevraagd om enkele schetsen en inspirerende concepten voor de woningen te maken. Hoe mooi we ze ook vinden, u bepaalt zelf de vorm en indeling van uw woning.

Voorbeelden
De basis voor de landhuizen bestaat uit eenvoudige geometrische volumes met een informele, ruwe uitstraling. Verbindend element is dat de woningen in belangrijke mate worden uitgevoerd in een gemêleerde, anthracietkleurige baksteen. In het eerste woonhuis zijn echter ook enkele andere materialen toegepast. De detaillering is minimalistisch (zonder tierelantijnen) en sculpturaal (met een beeldhouwkundige kwaliteit).
Om dergelijke abstracte termen te verduidelijken hebben we architect Wim Maas gevraagd enkele voorbeeld-ontwerpen te maken.

Eigen keuze
Zelf bouwen geeft u de mogelijkheid voor een ontwerp dat volledig op uw eigen woonwensen is afgestemd. U kunt duurzaam bouwen, energieneutraal zo u wilt. Bovendien heeft u met een nieuw huis in de eerste jaren geen onderhoud. Het bestemmingsplan laat u de nodige ruimte voor hoe en waar u uw huis op uw perceel wilt plaatsen. Het landgoedplan geeft goed doordachte voorbeelden, maar de uiteindelijke keuze is aan u!